Geen producten (0)

Over Vliegenwering


Vliegenwering is van 2006 t/m 2017 gevestigd geweest in Zuidbroek. Toen de vorige eigenaar (mijn vader) aangaf ermee te stoppen, ben ik mij in de gordijnen gaan verdiepen. Vliegenwering was op dat moment al specialist in het bewerken van foto's voor vliegengordijnen. Het zou jammer zijn om die kennis en kunde verloren te laten gaan. Dus heb ik in maart 2018 de sprong gewaagd en ben aan huis begonnen onder dezelfde naam; Vliegenwering. De specialisatie in fotogordijnen heb ik verder uitgebreid, met als gevolg dat er steeds meer mensen mogen genieten van een prachtig, uniek en persoonlijk fotogordijn. Je vindt hiervan een kleine selectie in deze webwinkel. 

Fotogordijnen

Een groot deel van deze fotogordijnen heb ik kant en klaar mogen leveren. Het is keer op keer een klein feestje om een ontwerp sliert voor sliert een gordijn te zien worden. Met liefde steek ik daar de nodige tijd en geduld in. Dit komt al snel op 30-40 uur handwerk per gordijn. 
Het maakproces van een fotogordijn begint al bij de foto die toegestuurd wordt. De bewerking daarvan is het enige dat per machine (in dit geval de computer) gebeurt. De foto wordt omgezet in blokjes, grofweg zo'n 12.000-15.000 voor een standaardmaat gordijn. De kleuren in de bewerking kunnen naar wens handmatig aangepast worden... Blokje voor blokje, waarbij ieder blokje 1/4 hulsje is. Met de bewerkte foto wordt een telpatroon gemaakt. Alle materialen liggen op voorraad, dus vanaf hier kan ik meteen met het gordijn beginnen. Alles is handwerk, van het op maat knippen van de hulsjes (1/4, 1/2 en 3/4) en rietjes (om te voorkomen dat de geknipte hulsjes schots en scheef hangen) tot het in elkaar rijgen van de slierten. En afhankelijk van de complexiteit van een ontwerp ben ik daar een X aantal uren mee bezig. Slechts een deel van die uren zijn weergegeven in de prijs.

Nieuwe ontwerpen

Naast de fotogordijnen ontstond het idee om nieuwe, frisse en unieke ontwerpen aan te bieden. Zo werd de collectie Fantasy-gordijnen toegevoegd en wordt er hard gewerkt aan een collectie 'DeLuxe'gordijnen en zijn er 'Kindervriendjes'. Deze laatste is een serie gordijnen die niet alleen mooi en effectief is voor een buitendeur, maar ook een prachtige aanvulling kan zijn op het interieur van een kinderkamer, om zo je kind mee te voeren over de drempel van zijn of haar eigen droomwereld.

Eigen ontwerp

Heb je zelf een idee in je hoofd en heb je nergens kunnen vinden wat je zoekt? Aarzel dan niet en neem contact op voor een custom-made vliegengordijn. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en ik denk graag met je mee om jouw wens voor een gordijn te kunnen realiseren. 

Persoonlijke noot

Met mijn gezin woon ik op 1 van de mooiste plekjes van Groningen; in 1 van de voormalige smederijen van Spijk, vlak achter de Waddenzee-dijk. In de zomer van 2021 heb ik, naast de webwinkel, ook een fysieke winkel mogen openen. Daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan; een winkel aan huis. Voor het zover was moest er veel verbouwd en ingericht worden en woonden we tijdelijk in het huis naast het onze. Maar ook van daaruit heb ik met veel plezier mijn Vliegenwering-gordijnen gemaakt en verkocht.

Hartelijke groet,
Annemieke van der Linden
Vliegenwering

Over Vliegenwering

Vliegengordijnonline maakt gebruik van cookies om deze webwinkel te verbeteren, om het verkeer in de webwinkel te analyseren en om de webwinkel naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je hiervoor toestemming.